28 d'agost de 2023

10 consells per optimitzar la velocitat d’Internet a casa o a l’empresa

Avui la vostra connexió a Internet és vital per a tasques diàries com el treball, l’ensenyament, l’entreteniment i la comunicació. És frustrant quan la connexió és lenta o inestable. Per sort, hi ha diverses maneres de millorar la velocitat de la connexió a Internet a casa o la feina sense la necessitat d’una actualització costosa. Aquí teniu deu consells útils per optimitzar la vostra velocitat d’Internet.

 

1. Actualitzeu el vostre equipament: Catalunya Telecom instal·la sempre ONT-routers de darrera generació, per tal de garantir el millor servei als nostres clients. No obstant, si fa molts anys que teniu la mateixa ONT-router potser sigui el moment de canviar-la. Els nostres nous models ofereixen millors rendiments i seguretat. Actualment els equips de Catalunya Telecom compten amb tecnologia Wifi 6.

 

2. Ubicació de l’ONT-router: Col·loqueu l’ONT-router en un lloc centrat i elevat per a una millor cobertura i mai en llocs tancats per no generar problemes en la temperatura del dispositiu. Els nostres tècnics instal·ladors procuren compaginar una ubicació poc agressiva amb les parets i mobles de la vostra llar o oficina amb una ubicació que permeti la millor cobertura. En la mesura que sigui possible eviteu obstacles com parets gruixudes o mobles grans que puguin bloquejar el senyal. Intenta col·locar l’ONT-router lluny d’electrodomèstics, miralls,…

 

3. Utilitzeu una xarxa Wi-Fi 5Ghz: Si teniu una ONT-router dual-band, utilitzeu la banda de 5 GHz per a velocitats més ràpides, encara que tingueu menys cobertura. Si notes que la navegació es torna més lenta, pots contactar amb el Servei Tècnic de Catalunya Telecom.

 

4. Gestioneu dispositius connectats: Tancar els dispositius que no s’utilitzen pot alleujar la congestió de la xarxa i millorar la velocitat.

 

5. Actualitzeu els vostres navegadors i aplicacions: Mantenir els navegadors i aplicacions actualitzats pot millorar la velocitat i la seguretat en línia.

 

6. Utilitzeu un cable Ethernet CAT6 o mínim 5e: Si és possible, connecteu els dispositius més importants directament a l’ONT-router mitjançant un cable Ethernet per obtenir una connexió més ràpida i estable.

 

7. Empreu un amplificador de senyal Wi-Fi: Si teniu problemes de cobertura a zones llunyanes o a d’altres pisos diferents d’on està instal·lada l’ONT-router, considereu utilitzar un amplificador de senyal Wi-Fi. A Catalunya Telecom us podem proporcionar models de darrera generació que milloren de forma molt notable la vostra cobertura Wi-fi.

 

8. Reviseu el vostre ordinador o tablet: Un aparell antic i/o amb un programari antic us ocasionarà navegacions més lentes de les que la velocitat que tingueu contractada us pot proporcionar. Actualitzar els sistemes de l’ordinador i els programaris de gestió que empreu és una mesura molt convenient.

 

9. Actualitzeu el vostre pla d’Internet: Si realment l’ús que feu de la vostra connexió a Internet us demanda una major velocitat, parleu amb nosaltres, doncs disposem d’ofertes de velocitats de 300, 600 i fins i tot de 1.000 Mbps.

 

10. Controleu el vostre ús de la xarxa: Algunes aplicacions o dispositius poden consumir molt ample de banda sense que ho sapigueu.

 

A Catalunya Telecom, l’operadora de veritat,  oferim a les llars i empreses la millor connectivitat a Internet mitjançant fibra òptica d’última generació, telefonia mòbil amb la màxima cobertura i qualitat i telefonia fixa.

 

Veure més articles

Et truquem GRATIS